Därför ska du välja ekologisk hudvård

Att välja ekologisk hudvård blir allt mer vanligt och flera företag tillverkar produkter som är ekologiska. Vi listar 3 anledningar till varför du ska välja ekologisk hudvård och ger tips på varumärken som säljer eko hudvård!

Därför ska du välja ekologisk hudvård

Att välja ekologisk hudvård blir allt mer vanligt och flera företag tillverkar produkter som är ekologiska. Vi listar 3 anledningar till varför du ska välja ekologisk hudvård och ger tips på varumärken som säljer eko hudvård!

Vad är ekologisk hudvård?

Först och främst, vad innebär ekologisk hudvård? Hudvårdsprodukter som är tillverkade utan gifter eller besprutning kallas ofta för ekologiska. Dessa produkter är ekologiskt certifierade och tar hänsyn till såväl miljö som till din hud. Längre ner i inlägget skriver vi om vilka certifieringar du ska hålla utkik efter!

Hitta ekologisk hudvård hos Bencha

Varför ska du investera i ekologiska hudvårdsprodukter?

💚 1. Boosta huden med rätt ingredienser

Många glömmer att huden är kroppens största organ. Huden återspeglar både ditt välmående och lyster så det är självklart att du bör vilja boosta den med bra produkter. De naturliga och näringsrika ingredienserna i ekologiska hudvårdsprodukter har en välgörande och uppfriskande effekt på din hud.

💚 2. Ekologisk hudvård är ett bättre val för klimatet

Ekologiska produkter ska vara fria från bekämpningsmedel, konstgödsel samt besprutningsmedel. Fria från syntetiska ämnen och baserade på förnyelsebara råvaror. Därför är ekologiska produkter ett bättre val för klimatet.

💚 3. Undvik hormonrubbningar från hudvård

I icke ekologiska produkter förekommer ofta kemikalier. Syntetiska kemikalier kan tyvärr ibland vara hormonstörande, andra är även bevisade miljöfarliga. Dessa kemikalier kan vara särskilt oroande för gravida kvinnor eftersom de hormonstörande ämnena kan ta sig till fostret. Därför är det viktigt att läsa ingredienserna och försöka hålla sig så påläst som möjligt!

Vilka varumärken säljer ekologisk hudvård?

Vi listar 3 varumärken nedan som jobbar med ekologiska och naturliga ämnen i sina produkter för både din hud och miljöns skull.

Elemis hudvård

Elemis har flera produkter i deras sortiment som är ekologiska, i den finns det naturliga ämnen som lugnar och tar hand om din hud. Testa Elemis body cream! Klicka på bilden för att komma till produkten!

Elemis-hudva-rd-1

Maria Åkerberg hudvård

Maria Åkerberg är det största svenska ekologiska hudvårds företaget och gör endast produkter som är ekologiska. Investerar du i en Maria Åkerbergs produkt kan du vara lugn att den är framtagen med noggrannhet och med ett stort fokus på vad som är bäst för miljön och din kropp. Om du vill testa Maria Åkerbergs hudvård så har vi ett spa-set med lite olika produkter! Klicka på bilden för att komma till setet.

Maria-A-kerberg-hudva-rd

Comfort Zone hudvård

Comfort Zone jobbar inte bara med att framställa ekologisk hudvård med naturliga ämnen, det testar inte heller på djur och använder endast återvunnet material i sina förpackningar. Köper du i Comfort Zones hudvård gör du inte bara din hud en tjänst utan även miljön! Deras ansiktsolja kan vi tipsa om nu när kylan är här och huden behöver lite hjälp att hålla sig lite extra återfuktad! Klicka på bilden för att komma till produkten!

comfort-zone-hudvård

Att köpa ekologisk hudvård har blivit så lätt att det nästan borde vara en självklarhet! Hos oss på Bencha kan du enkelt se vilka produkter som är ekologiska, navigera dig med den gröna symbolen på produkten så vet du att du gör ett hållbart köp, för miljön och för dig!

Certifieringar för ekologisk hudvård

Certifieringar att hålla utkik efter för att känna igen ekologisk hudvård:

Ecocert:

Står för att minst tio procent av ingredienserna är ekologiska samt att 95 procent av innehållet ska vara naturligt.

BDIH:

Innebär att produkten inte innehåller syntetiska doftämnen, silikoner eller paraffin. Det innebär också ett krav på att råvarorna från växter ska vara ekologiska.

Svanenmärkning:

Produkten ska ha innehålla minimalt med miljöfarliga ämnen. Strikta krav på ämnens nedbrytbarhet. Produkter som riktar sig till barn ska vara helt parfymfria. Ska ha reducerad användning av emballagematerial

Win-win tycker vi!

Kika in vår lista där du kan hitta mer ekologisk hudvård!