Skydda barn mot skadliga strålar med rätt solskydd

Äntligen sommar! Som alltid ska vi skydda våra minsta från skadliga strålar. På bencha.se hittar du tips på både giftfria och bra produkter med hög solskyddsfaktor som säkrar barnen under både lek och plask.

Skydda barn mot skadliga strålar med rätt solskydd

Äntligen sommar! Som alltid ska vi skydda våra minsta från skadliga stålar, samtidigt som det också är viktigt att ge kroppen möjlighet att bilda viktigt D-vitamin som stärker både hormonsystem och immunförsvar. På bencha.se hittar du tips på både giftfria och bra produkter med hög solskyddsfaktor som säkrar barnen under både lek och plask.

Solkräm som komplement till barnen

Det bästa solskyddet för barn är uv-kläder, hatt och solglasögon. Solkräm är också både bra och nödvändigt – fast bara som komplement! Barnens älskade sagokompisar Bamse och Alfons Åberg pryder tuberna med giftfri och oparfymerad solkräm med hög solskyddsfaktor. Vill man var säker på att ha tillgång till skugga är ett UV-tält från Bonti en smart lösning för både trädgården och stranden.

Skyddande UV-kläder för barnen  

Att bygga sandslott på stranden tar sin lilla tid och då måste de små konstruktörerna skyddas. På marknaden finns massor av bra badkläder som filtrerar bort stora doser av UV-strålningen. Kuling, Mini-Rodini och Geggamoja har både tuffa och roliga modeller med både korta ben och ärmar eller heltäckande, om man föredrar detta.

Solglasögon för både bebisar och större barn

Även barnens ögon måste skyddas när de är ute och solen gassar. Minibrilla, Real Shades och Izipizi har roliga solglajjor för både bebisar och större barn. Samtliga ger fullgott skydd mot både UVA och UVB. Som alltid är de bästa solglasögonen de som används, så här har tillverkarna också varit noga med att de också sitter skönt och inte klämmer.

Skydda huvudet med solhatt

När solen står högt på himlen är det viktigt att hålla huvudet kallt. Varken små eller stora barn ska utsättas för allt för mycket värme uppifrån. Solhattar med skärm för ansikte och nacke minimerar risken för att barnen bränner sig. Bencha har hittat flera gulliga och bra modeller från både Elodie Details, Liewood, Minimarket och Polarn O. Pyret.

Det finns massor med olika varianter på temat solskydd för de små. Utöver dessa finns även andra knep: Ta strandhänget på förmiddagen eller sena eftermiddagen istället för under de hetaste timmarna mitt på dagen. Utöver att det är en mycket smart solvana är det dessutom mycket säkrare för barnen som lättare drabbas av vätskebrist när det är väldigt varmt ute.

Testa vår tjänst på bencha.se eller ladda ner appen på Appstore och Google Play.