Slipsar - 9 stiliga tips för alla män att hålla koll på

Varje säsong har sitt mode. Ska man då följa strömmen eller inte? En bra början är att se efter vilka slipsar som redan finns i garderoben innan man börjar handla nytt. Sugen på att skaffa ny? Kolla Bencha®'s tips!

Slipsar - 9 stiliga tips för alla män att hålla koll på

Det här inlägget innehåller annonslänkar från följande annonsörer; Asos, John Henric, Man of kind, MQ marqet, Slipskungen, Stayhard, Åhléns.

Varje säsong har sitt mode. Ska man då följa strömmen eller inte? En bra början är att se efter vad som redan finns i garderoben innan man börjar handla nytt. Särskilt gäller det slipsen som tycks stå emot alla modeväxlingar. Äger du ingen eller är du bara sugen på att skaffa en ny? Kolla först vad Bencha® hittat!

1. Från statusmarkör till kul accessoar

Det säkraste knepet för att få till en snygg och vardaglig business-look stavas slips. När den först dök upp i slutet av 1800-talets slut var det för att signalera makt och status. I dag är slipsen en kul och tidlös accessoar som bör finnas i alla mäns garderober! Bär den stilfullt till vardags och du har en klädkod till fullo!

1. Grå/grön linneslips, John Henric 2. Slips 2-pack, Asos 3. Blå/beige kashmirslips, John Henric

2. Slipsar till kostym = dresscode i elegantare stil

Står det ”kostym” på inbjudningskortet till festen, bröllopet eller till en finmiddag är det en mer formell klädstil som gäller. Kavaj, byxa ska då vara i samma tyg och färg medan man kan släppa loss lite mer med skjorta och slips. Mönstrad eller enfärgad spelar ingen roll! Tänk bara på detta: Matcha aldrig kostym, skjorta och slips i samma mönster. Big no no…

1. Prickig slips, Man of Kind 2. Blommig/mönstrad, Åhléns 3. Randig slips, Man of Kind

3. Skapa manlig vardags eller business-look = exklusivt

För dig som föredrar en klassiskt skräddarsydd business-look är slipsen en given accessoar till kostymen. Fast även om den oftast används när man är lite mer formellt dressad, funkar slipsen precis lika bra till vardags – snyggt ihop med en pullover och jeans!

1. Mörkgrå slips, Stayhard 2. Svart mönstrad slips, Slipskungen 3. Brun/beige slips, MQ marqet

Bencha®'s slipsskola tipsar!
1. Victoria tie knot.
2. Half windsor knot.
3. Full windsor knot.

Gör dig redo att synas! Det är faktiskt värt att lägga lite extra krut på en snygg detalj som en slips. Inte bara höjer den klädseln för dagen till en ny nivå, slipsen är ju också gjord för den som vågar sticka ut i mängden. Gå på din feeling – välj enfärgat eller dra på med en kul mönstrad slips. Gärna ett par snygga läderskor till det!

Vill du ta del av mer herrmode? Läs vidare inlägget  “5 stilar för den vardagliga business-looken”. Hoppas du hittar inspiration!

Börja testa vår tjänst på bencha.se eller ladda ner vår app på Appstore och Google Play.