Så följer du årets mode som en mer medveten konsument

Att följa trender och samtidigt vara en medveten konsument kan upplevas svårt men du behöver inte köpa nytt för att kunna följa årets mode. Det finns alternativ som gynnar både dig och jorden mer. Vi delar 3 tips på hur du följer årets mode som en mer medveten konsument.

shoppa begagnade kläder och second hand kläder

Vi påverkas mycket av vad vi ser och hör om trender och mode. Att följa trender och samtidigt vara en medveten konsument kan upplevas svårt men du behöver inte köpa nytt för att kunna följa årets mode. Det finns alternativ som gynnar både dig och jorden mer. Vi delar 3 tips på hur du följer årets mode som en mer medveten konsument.

1. Utgå från din nuvarande garderob

Trender är något som kommer och går, för att sedan komma tillbaka. Därför bör du kolla vad du har i garderoben innan du köper nytt. Troligen kommer du finna trendande plagg som du kan plocka fram och använda igen. Just nu är exempelvis modet från 00-talet tillbaka igen så se till att spana in dina föräldrars, syskon eller varför inte vänners garderob, där kan du säkerligen hitta ett eller flera plagg att ge nytt liv till.

2. Handla årets mode second hand

Ett bra sätt att uppdatera garderoben med årets mode är att köpa second hand. Idag finns det många möjligheter att både köpa och sälja second hand online och det hjälper även till att minska klädsvinnet.

*Vi har tusentals second hand kläder du kan jämföra på bencha.se

Jämför och shoppa second hand på Bencha

Klicka här för att shoppa second hand!

3. Fokusera på kvalité och miljömärkta plagg

Om du väljer att köpa nytt bör du prioritera färre, finare plagg med hög kvalité och med mindre miljöpåverkan. Tänk långsiktigt, kommer du använda plagget många år framöver? På så sätt gör du ett mer medvetet val som gynnar både dig och vår jord.

Spana också in blogginlägget 3 snygga looks med begagnade kläder.