Midsommarkänsla - Dags att hylla sommaren

Sol, varma vindar, nyklippt gräs, blomsterkrans i håret, midsommarstång och glada människor. Så vill vi att midsommarhelgen ska se ut. Ta dig en titt på vad vi har hittat och gå sen på egen upptäcktsfärd!

Midsommarkänsla - Dags att hylla sommaren

Sol, varma vindar, nyklippt gräs, blomsterkrans i håret, midsommarstång och glada människor. Så vill vi att midsommarhelgen ska se ut. På bencha.se finns allt du behöver till festen (även om det regnar…) bara några klick bort. Ta dig en titt på vad vi har hittat och gå sen på egen upptäcktsfärd!

Vanlig lakansväv med spetsgardintyg i metervara överst gör lätt långbordet till något alldeles extra. Föredrar man något mer klassiskt finns många olika slags bordsdukar att välja bland. Vackert rosa Waterlily från franska Chamois är som gjord att ställa en stor bukett prästkragar på. Föredrar man enfärgat duktyg, kan kanske Sunshine i linne från Himla vara nåt! Görs i flera färger. På Åhléns finns Frans, som dessutom är tillverkad i certifierad bomull.

För att få plats med både sill, färskpotatis, gräddfil, prinskorvar och allt det andra är det bra med en tallrik som rymmer mycket! Både Mateus och Rörstrand har en uppsjö av stora, härliga tallrikar i olika färger. Välj en klassiskt vit, eller varför inte en milt grön. Gillar man tallrikar som sticker ut, blir läckra Selma Fjäder från Götefors Porslin en snackis bara den…

Efter Små grodorna och ”raketen” kan det vara kul med lite andra lekar. Har man tur att bo nära en stor gräsplan är en rejäl brännbollsmatch en rolig aktivitet för både stora och små. Föredrar man egna tomten är krocket en annan klassiker. Amo Toys har både krocket och brännbollsset. Det senare med ett platt och ett runt rack. Båda spelen är tillverkade i trä.

Att bli bortbjuden är alltid lika trevligt – särskilt nu när alla restriktioner äntligen börjar lättas upp. En gå-bort-present är given. Är ni flera som går ihop – köp en fin picknickkorg från Åhléns och fyll den med en massa gott. Olivolja är alltid uppskattat. Galantino har hällt sin i en vacker amfora. Har värdfolket trädgård är Star Trades solcellsdrivna vindspel en present som även lyser upp midsommarnatten.

Enligt gamla traditioner har midsommarhelgen alltid varit förknippad med magi och sagoväsen även om sju blommor under huvudkudden numera ersatts av Tinder och Match (). Att pynta både bord och människor med sommarblomster är en del av allt firande. På bencha.se finns massor med trevliga inredningsgrejer. Vi har lyft fram några egna favoriter – du hittar säkert dina också.