Lär känna Bencha

Lär känna Bencha

Bencha är en tech-start up som vill utmana rådande lösningar. Vi brinner för att göra det omöjliga möjligt och är problemlösare ut i fingerspetsarna. Vi älskar att ha roligt tillsammans. Vi har alltid användaren och kunden i fokus. Vi vågar testa nytt.

Vad är Bencha?

Bencha är platsen där du ”benchar”, alltså jämför, produkter för att därmed enkelt göra rätt val när du handlar. Vi hjälper dig att effektivt och enkelt finna de bästa alternativen när du ska shoppa på nätet – med alla dina krav inkluderade.

Varför startades Bencha?

Idén till Bencha väcktes när företagets grundare Amanda Thorén skulle köpa gummistövlar till sina barn. Hon gjorde som så många andra, det vill säga googlade, och fick över två miljoner träffar... Efter att ha letat runt bland ett otal onlinebutiker insåg hon snabbt att hon behövde hjälp för att hitta just de stövlar hon letade efter. I köpprocessen hade hon flera krav: funktion, leverans, betallösning och material. Dessutom var det också viktigt att göra ett hållbart val. Att uppfylla alla dessa krav och samtidigt hitta rätt produkt tog mycket tid. Utbudet var enormt. Amanda insåg att hon behövde hjälp med att hitta rätt – och där föddes Bencha!

Benchas vision

Vår vision är att underlätta för konsumenterna att göra rätt val när de shoppar på nätet. Genom att fokusera på användarnas behov ska vi hjälpa dem att enkelt och effektivt lokalisera den vara de söker.

Hur ser teamet ut hos bencha?

Teamet på Bencha består av ett gäng drivna och engagerade stjärnor som alla har starkt fokus på att göra det omöjliga möjligt. Vi är idag sju personer som arbetar med utveckling, marknadsföring samt affärsutveckling.

Med en stark företagskultur och en tydlig grund har vi lyckats bygga ett tight och agilt team – detta trots att vi arbetar från olika fysiska platser. Vi växer i snabb takt och räknar med att inom kort vara ännu fler.

Vi vill skapa ett community av benchare vilka delar värderingar, utbyter erfarenheter och finner samhörighet. Oavsett om du idag är en benchare eller bara funderar på att bli en – följ oss och vårt arbete med en innovativ och unik tjänst.