Inspiration till barnrummet - Nattlampor för maximal mysfaktor

Rätt barnlampa skapar skön stämning i barnrummet. Det kan vara en taklampa, en vägglampa eller sänglampa. Bencha har spanat, så spana in!

Inspiration till barnrummet - Nattlampor för maximal mysfaktor

Det här inlägget innehåller annonslänkar från följande annonsörer; Babyland, Babyshop, Belysningsdesign, Homeroom, Jollyroom, Lampgallerian och Solhem inredning.

Rätt barnlampa är en viktig faktor för att skapa en skön stämning i barnrummet. Det kan vara en fin taklampa, en vägglampa eller en mysig variant att ha vid sängen. Utbudet är minst sagt stort, men du kan vara lugn – Bencha har gjort spaningsjobbet åt dig! Kliv på och se om något av våra förslag passar för dina små.

1. Vägglampa barn - mysig stund tillsammans

En taklampa som lyser upp hela rummet är toppen när det ska lekas, fast ibland är det skönt att kunna dämpa belysningen och bara ha det gosigt. Med en fin vägglampa ordnar man detta i ett huj. Mysfaktorn blir extra hög när man får slappa i ljuset från en molnformad vägglampa eller en med djurmotiv.

1. Moln, Homeroom | 2. Katt, Homeroom | 3. Kanin, Lampgallerian

2. Sänglampa barn - en trevlig atmosfär

Med en sänglampa kan de små barnen själva välja när det är dags att släcka ned efter sagoläsandet och godnattpussen. För de äldre barnen fungerar den fint som skrivbordslampa när det är dags att göra läxan eller så får den skapa stämning i myshörnan.

1. Moln, Babyshop | 2. Björn, Lampgallerian | 3. Safari, Jollyroom

3. Taklampa barn - en enklare vardag

Att leka mörkgömme är en sak, fast ibland kan det vara bra att kunna se varandra också! Spotlights är en smart lösning - går dessutom att dimra. En fantasifull och färgglad taklampa placerad utom räckhåll för små fingrar är också ett alternativ som gör det extra skoj att leka i egna rummet.

1. Grå, Jollyroom | 2. Vit, Babyland | 3. Poppy flower, Babyland

Benchas tips på barnvänlig belysning till barnrummet!
1. Behaglig grundbelysning så att barnen ska kunna leka både dag som kväll.
2. Mjukt sken innan läggdags.
3. För äldre barn: Ljusstarkare lampa på skrivbordet hjälper läxläsandet.
4. För småbarn: Dämpad belysning skapar trygghet.

Rätt belysning i barnens rum skapar både trygghet och trevnad för familjens yngsta. Det ska vara mycket ljus när det är dags för lek, men på kvällen när det är dags att sova vill man ha det mjukt och dämpat. Titta in på vår hemsida och se vad vi på Bencha har hittat i lampväg! Länk hittar du längre ner.

Är du intresserad av fler barntrender till barnrummet? Läs då vidare inlägget “4 måste-ha-prylar som sätter guldkant i vardagen” för mer inspiration!

Testa vår tjänst på bencha.se eller ladda ner vår app på Appstore och Google Play.