Inredningstrender 2021 - 4 stilar du inte vill missa

Inredningstrender 2021 - 4 stilar du inte vill missa

2021 är här och förhoppningsvis återgår tillvaron snart till någorlunda normala gängor. Nu blickar vi framåt och längtar efter att att få umgås med nära, kära och våra vänner. Att vädra ut och släppa in ny energi i hemmet är väl inte fel då? Nu är det dags att börja tänka om, göra om och möblera om. Ett lugnt och rofyllt hem är precis vad vi vill ha och behöver. Vi på Bencha hjälper dig att hitta rätt i inredningsvärlden 2021.

1. Fridfullt med beige och grått

Den evigt trendlösa inredningsfärgen beige lär troligen inte lämna sin favoritplacering än på ett bra tag. Denna användbara nyans flyttade in i folkhemmet under 2000-talet och har fortsatt att vara mångas förstahandsval. Genom att välja beige – eller grått för den delen - har man skaffat sig en perfekt bas att utgå från när man vill plussa på med andra färgskalor. Varför inte använda båda färgerna ihop! Inreder du med både mörka och ljusa nyanser ger du ditt hem en vilsam och harmonisk atmosfär, särskilt när man tänder alla levande ljus. Gå efter din egen känsla, jämför färgskalor och toner, varma som kalla, och mixa sedan gärna dessa med inslag av olika slags träslag. Med dessa tidlösa färgtoner skapar du ett behagligt och ombonat hem.

Influencern Bianca Ingrosso har tillsammans med sin pappa Emilios fru Åsa Ingrosso - En skicklig designer och influencer även hon - skapat en fullkomlig hysteri hos sina Instagram följare som alla verkar vilja skaffa sig samma lyxiga och stilrena inredningsstil som de har. De använder gärna beige och grått som bas. Vill du göra som Ingrossos är det sedan bara att plocka in mörka och guldiga inredningsdetaljer så är du där.

2. Fluffig teddy ger perfekta myset

Förra årets stora inredningsmaterial sammeten får passa sig. Nu ska vi nämligen gosa ner oss i möbler klädda med lurvig teddy istället. Detta mjuka lurviga material har inte bara pussats sönder på nallebjörnar utan nu seglat upp som det absolut mysigaste att klä soffan eller fåtöljen med. Våga ta ut svängarna och bli lite djärv – gå all in och välj knalligt orange. Den är enkel att kombinera med de klassiska färgerna beige och grått. Årets möbelinköp ska vara bulliga, runda och låga möbler med en skön mjuk soffa som självklar mittpunkt. Teddy fåtöljer hittar du hos bland annat Ellos, Rum 21 och Jotex.

3. Den naturliga känslan med trä

Den tidlösa och naturliga känslan med trä i våra hem, är känslan vi aldrig kommer lämna bakom oss. Funderar du på att ha beige eller grå som basfärg? Välj då möbler med inslag av trä. Att på detta sätt ta in ett naturligt material ger ditt hem en perfekt känsla av harmoni och välbefinnande. Föredrar du blonda nyanser väljer du den fina ljusa eken medan den klassiska mörka valnöten är ett stilfullt alternativ för den som föredrar en dovare ton. Kolla in H&M Homes inredningsdetaljer samt Homeroom för inspiration till matbord. För att addera ännu en färgklick – sätt ner några krispiga och färgglada tulpaner i en fin glasvas.

4. 2021 är det nya 70-talet

Släpp in naturen i ditt hem! Med träets varma toner får man den efterlängtade känslan av lugn och ro efter den långa och oroliga tid som förhoppningsvis nu är på väg bort. Gör en tidsresa! Välkommen tillbaka 70-talet – nu ska vi ha kul! Släpp loss dina kreativa sidor, det är exakt vad ditt hem behöver just nu. In med mönstrade möbler, upp med blommiga tapeter och nya golv. Vill du ha den lite enklare stilen, så matchar du med en enfärgad heltäckningsmatta i en klassisk höstfärg, kanske orange, grönt, brunt eller gult. Chilli erbjuder ett brett sortiment av färgglada mattor som kan passa perfekt i ditt hem. Ta itu med att inreda ditt hem med dessa trender som leder dig in i känslan av en lysande framtid.

Nu hoppas vi att många av er både fått en föraning av det nya året samt av känslan över hur man kan inreda sitt hem på, både med den enkla och tidlösa stilen eller utifrån det färg- och mönsterglada 70-talet. Ta beige och grått som lugn bas och plussa på med färger och mönster. Mixa med naturliga träslag och matcha med varma färger. Det är alltid spännande att se vad de kommande trenderna är och grunna på hur man kan få in lite ny energi i sitt hem. Gå på din magkänsla och låt framför allt hjärtat vara med – det är alltid det som håller i slutändan. De nya trenderna kommer att ge dig upplevelsen av ett ombonat och varmt hem.

Vill du hålla dig uppdaterad på fler av 2021 trender? Läs våra inlägg om årets herrmode och dammode.