Så inreder du uteplatsen till din favoritplats

Under sommaren är trädgården, altanen och balkongen en förlängning av våra hem – en skön plats där man käkar frukost, lyssnar på Sommar, läser, fixar mat (läs: grillar…) och hänger med familj och vänner.

Så inreder du uteplatsen till din favoritplats

Under sommaren är trädgården, altanen och balkongen en förlängning av våra hem – en skön plats där man käkar frukost, lyssnar på Sommar, läser, fixar mat (läs: grillar…)  och hänger med familj och vänner. Även om ytan ibland är minimal, kan man lätt göra den maximalt mysig. På bencha.se finns en massa roliga pinaler som hjälper dig att skapa favorithörnan.

Sittplatsen som du aldrig vill lämna

En härlig sittplats är nästan det första man ska satsa på. Förutsatt att balkongen eller altanen har tak, är det en ljuvlig känsla att kunna slå sig ner i en hängstol och gunga lite fridfullt med ena foten i golvet medan intrigen tätnar i deckaren. På Åhléns finns bohemiska Wilma för några hundralappar. Har du plats för en rejäl saccosäck? En maffig Fatboy kan bli din nya stora kärlek. Finns i flera färger.

1. Hängstol | 2. Sittsäck | 3. Stol

Låt uteplatsen blomstra med härliga växter

Ett sätt att göra balkongen, altanen eller uteplatsen extra mysig och ombonad är att rama in den med höga växter. Det är ett enkelt knep för att också skaffa sig ett skydd mot både insyn och vindar. Danska Bergs Potter har fina lerkrukor i olika storlekar. Vill man slippa vattna har Mr Plant konstgjorda olivträd som är 110 cm höga.

1. Olivträd | 2. Hängväxt | 3. Vas | 4. Konstblomma | 5. Kruka | 6. Konstväxt

Sätt stämningen med högtalare till uteplatsen

Medan somliga vill slippa musik och radioprat i bersån, vill andra har sällskap av både ljudbok och Spotify. Även om man ska vara noga med ljudkvalitén, skadar det inte om högtalarna också är snygga. Läckra aMAJOR från Kreafunk är verkligen ögongodis, men utlovar också ett perfekt ljud. Vill du ha musiken för dig själv har Jakan hörlurar från Urbanears 12 timmars trådlös batteritid.

1. Högtalare | 2. Hörlurar

Grillen sammanknyter uteplatsen

Även om det går att grilla året om, är ändå sommaren den mest givna årstiden för utomhusmatlagning. Vill man grilla på balkongen är förstås kolgrill ett stort ”no no”. Med en elgrill från Severin räddar du grannsämjan, fast hamburgarna smakar lika bra! Har man trädgård och vill vinna walk-overseger i imponering över grannarna, kan den keramiska kolgrillen Kamado Sumo lätt bli kvarterets snackis…

1. Elgrill Sevo | 2. Elgrill benstativ | 3. Kamdo sumo

Låt uteplatsen bli din nya favoritplats

Ofta intecknar man sommarsemestern med en massa olika aktiviteter, särskilt nu när vi börjar bli färdigvaccinerade och det sociala livet får lite mera luft under vingarna. Det är ändå viktigt att reservera tid för återhämtning och vila. Även om borta är bra, är ändå hemma bäst – så ta bencha.se till hjälp att skapa dig din sköna plats på jorden. Unna dej att koppla av och plugga ur…

Testa vår tjänst på bencha.se eller ladda ner appen på Appstore och Google Play.