Inreda sovrum med hotellkänsla - 6 idéer för att lyckas

Vilken dröm att skapa en exklusiv och skön hotellkänsla i sovrummet. Med vår sovrumsinspiration får du till den efterlängtade lyxiga stilen i ditt hem!

Inreda sovrum med hotellkänsla - 6 idéer för att lyckas

Det här inlägget innehåller annonslänkar från följande annonsörer; Byggmax, Designtorget, Hemtex, Homeroom, Solhem inredning och Åhléns.

Vilken dröm det vore att kunna skapa en exklusiv och skön hotellkänsla i egna sovrummet. Dämpad belysning, sköna lakan, vackra och mysiga kuddar, behagliga färger, kanske en fin schäslong… Guess what ­– det du önskar kan du också få! I vår sovrumsinspiration visar vi upp en massa bra tips och idéer på hur även du ska få till den efterlängtade lyxiga stilen i ditt hem.

1. Dämpad belysning skapar mysig atmosfär

Belysningen i ett sovrum måste vara anpassningsbar och vilsam för att skapa en behaglig och skön atmosfär. Med dimmer är det enkelt att justera ljusstyrkan efter egna önskemål och behov. Lite levande ljus lite här och där gör det ännu mysigare.

2. Fluffigt och exklusivt

Vi lär tillbringa en tredjedel av våra liv i sängen. Bor du solo eller är ni två? Det spelar ingen roll – satsa oavsett på en riktigt stor och skön dubbelsäng! Bädda med ett fluffigt dubbeltäcke, lyxiga lakan i mjukt bomull, satin eller linne. Självklart ska det också in en drös med kuddar i olika storlekar. Om man inte vill ha mycket färg i sovrummet är beige, grått och vitt klassiska nyanser som klarar alla trender. Har man en stoppad sänggavel kan man alltid matcha med ett överkast i samma tyg. Classy!

3. Sovrummet - ditt retreat

Du har kommit hem efter en lång dag på jobbet och känner för att vila en stund. Förutom sängen, hade väl det varit gott att också kunna ramla ner i en skön fåtölj med en sittpuff att lägga fötterna på. En lyxig hörnmodul som tvåmanssoffa eller en schäslong är också fint. Piffa till med en trendig knut från Designtorget!

4. Sängbord för lampan och annat

I sängen lägger man kroppen, men var gör man av mobilen och alla “bra att ha saker”? Ett snyggt sängbord löser inte bara förvaringsproblemet, det är även en trevlig möbel med både bordslampa eller en marmorbricka – precis som på hotell! Sängbord finns i många olika varianter – stilrent vitt eller trä.

5. Dubbelgardiner dämpar ljuset

Dubbelgardiner, det vill säga två olika gardiner som hänger framför/bakom varandra, är vanliga i hotellrum. Oftast har man en ljus, skir gardin som sticker fram bakom en tyngre, tjockare variant. Tanken är att man drar för när man vill ha mörklagt och ifrån när man vill släppa in dagsljuset i rummet. Testa hemma med en tunn linnegardin ihop med en tyngre sammetsgardin. Alternativt kör med enbart linnegardiner i vitt och någon beige nyans. Häng så nära taket som möjligt för att få ett vackrare fall i tyget.

6. Upplev gos-känsla med heltäckningsmattan

Att sätta ner sina bara fötter på en mjuk och gosig matta istället för på ett kallt golv gör mycket för välbefinnandet. En stor matta eller heltäckningsmatta skapar en varm och ombonad känsla i sovrummet – precis som på ett hotell. Det finns massor av mattor att välja bland – mönstrade, runda, rektangulära eller enfärgade. Väljer man en enfärgad matta i en neutral nyans blir det enklare att matcha med möblerna. En riktigt tjock heltäckningsmatta har även en ljuddämpande effekt. Lugnt och skönt – precis som vi vill ha det!

När man inreder sovrum bör man välja färger och nyanser som skapar en harmonisk känsla. Var också noga med att skaffa dimmer belysning som går att justera, med val av material och inte minst att satsa på en stor och skön säng. Tillbringar man en tredjedel av sitt liv i den, kan man gott unna sig att boa in sig ordentligt med vackra lakan och många kuddar. Lite lyxig hotellkänsla kan ju aldrig vara fel då…

Är du intresserad av andra Hem och inredningstrender? Vi rekommenderar dig att läsa vidare inlägget "4 olika heminredningsprodukter". Hoppas du hittar något i din smak!

Börja testa vår tjänst på bencha.se eller ladda ner vår app på Appstore och Google Play.