Hudvårdsprodukter - Tips på bra märken!

Ansiktet är den kroppsdel som är mest utsatt. Självklart är det därför viktigt att vårda hyn på bästa sätt. Bencha har researchat och plockat fram en hel hög av fantastiska alternativ för alla hudtyper och behov – även en del ekologiska varianter för den som så önskar.

Hudvårdsprodukter - Tips på bra märken!

Ansiktet är den kroppsdel som är mest utsatt för väder och vind – ständigt bombarderad av uv-ljus, kyla, värme, torr eller fuktig luft. Självklart är det därför viktigt att vårda hyn på bästa sätt. Bencha har researchat och plockat fram en hel hög av fantastiska alternativ för alla hudtyper och behov – även en del ekologiska varianter för den som så önskar.

1. Känslig hud? Välj ekologiskt!

Utslag i ansiktet är inget ungdomsfenomen. Har man känslig hy – kan det bero på smink eller väderlek – ska man välja produkter som är så milda och skonsamma som möjligt. Exempelvis är det jätteviktigt att ge huden både näring och fukt. Att välja ekologiska märken är en smart början. Prova Bioearth eller Maria Åkerberg. De är två etablerade och bra tillverkare som kanske kan hjälpa just dig!

1. Skrub ansikte, Bioearth | 2. Ansiktskräm, Maria Åkerberg | 3. Rengöringsolja, Maria Åkerberg | 4. Djuprengöring, Bioearth | 5. Ansiktsbalm, Maria Åkerberg

2. Skapa hudvårdsrutin med The Ordinary

Den som är lite otålig och vill se snabba resultat bör bekanta sig med The Ordinary. Där lägger man ribban högt med en rad produkter som effektivt ger huden den näring som behövs för att den ska må bra. Gå in på Bencha och ta en titt på utbudet av deras olika hudvårdsserier. Rada sedan upp dina personliga favoriter och jämför. Att notera: Oavsett vad eller vilka du väljer är det alltid lika viktigt att skaffa sig en daglig ansiktsrutin.

1. Fuktgivande cleanser, The Ordinary | 2. C-vitamin + Alfa arbutin, The Ordinary | 3. Peeling, The Ordinary | 4. Lystergivande silicon, The Ordinary

3. Klassisk hudvård funkar alltid

Man behöver inte alltid vara på jakt efter ett specifikt märke eller en produkt. Många letar runt lite allmänt för att få inspiration för egna hudvården. Förutom det ekologiska utbudet, finns även andra suveräna alternativ som funkar minst lika bra! Kiehl’s och Vichy är exempel på några populära märken som erbjuder en grymt bra ansiktsvård.

1. Nattkräm, Vichy | 2. Ansiktstvätt, Kiehl's | 3. Ansiktstvätt, Vichy | 4. Dag- och nattkräm ansikte, Kiehl's | 5. Återfuktande kräm, Vichy

Efter den långa, mörka och kalla vintern får vi äntligen vara ute i vårsolen. Nu är det jätteviktigt att både vårda, reparera och ta hand om sin hy. Om du inte vet i vilken ände du ska börja, så ta hjälp av Bencha som letat fram lite olika bra alternativ åt dig! Börja med produkter som rensar bort gamla hudlager och hjälper huden att återhämta sig. Och självklart – unna dig grejer i bra kvalitét! Det är du värd!

Om du är intresserad av ännu mer hudvårds- och skönhetstips, kan du läsa vårt inlägg “6 skönhetstrender för kvinnor att spana in”. Låt dig inspireras!

Testa vår tjänst på bencha.se eller ladda ner appen på Appstore och Google Play.