Förskolestart – Bencha har koll på checklistan

Förskolestart. Det är ett litet steg för mänskligheten, men kan också vara ett jättekliv för någon liten plutt. För föräldrarna är listan lång med grejer som måste fixas inför allt detta. Bencha har koll på det mesta. Häng på!

Förskolestart – Bencha har koll på checklistan

Förskolestart. Det är ett litet steg för mänskligheten, men kan också vara ett jättekliv för någon liten plutt som för första gången ska hänga mesta tiden av dagen med andra vuxna än mamma och pappa. För föräldrarna är listan lång med grejer som måste fixas inför allt detta. Bencha har koll på det mesta. Häng på!

1. Se till att lådan på föris alltid är laddad med strumpor med halkskydd. Fido och Polarn. O Pyret har strumpor och mockasiner som både håller fötterna varma samt skyddar de där små människorna från onödiga halkolyckor. Shepherd gör tofflor i fårskinn med mjuk mockasula. Tofflan Ulvshyttan från Kavat är lätt att ta av och på. Sula i naturgummi ger bra grepp.

1. Fido 2. Polarn. O Pyret 3. mockasiner 4. Shepherd 5. Ulvshyttan

2. För barn är det viktigt att kläderna är sköna och inte sitter åt. Mjukisbyxor är ett måste! K-Mon sweatpants från Svea har ribbmuddar och dragsko. Flower Patch från Mini Rodini gör sina mjukisbrallor i jaquardstickad ekologisk bomull. Med Logo skonar även GAP naturen genom att använda återvunnen polyester. De minsta blir fina i jeansblå mjukisar från Name it.

1. K-Mon sweatpants 2. Flower Patch 3. Logo 4. Name it

3. Långärmad t-shirt är ett plagg som är lagom varmt och som går att leka i utan att det känns klumpigt. Från Mumin kommer Alfabet med de kära Muminfigurerna som mönster. Geggamoja har en trevlig tröja i ekologisk bambu med triangelmönster och farfarsknäppning i halsen. Polarn O. Pyrets klassiska randiga är alltid ett säkert kort.

1. Mumin 2. Geggamoja 3. Polarn O. Pyrets

4. När det gäller utomhuslivet är skalplagg den absolut bästa investeringen för smarta småbarnsföräldrar. Med sådana får man både jacka och byxor för höst och vinter i ett och samma plagg. Välj underställ efter utetemperatur. Mini-Rodinis knallgula jacka Pico syns i mängden. Är tillverkad i återvunnen polyester. Skalplaggen från Didriksons, Name it, Geggamoja och Lindberg stänger även de effektivt ute både vind och vatten.

1. Mini-Rodini 2. Didrikson 3. Name it 4. Geggamoja 5. Lindberg

5. Lika viktigt som att ha rätt kläder är att mamma och pappa ser till att man har snutte eller gosefilt med. Smallstuff och Rätt start kör en kombo med snuttefilt med både inbyggd giraff och Muminfigur. Vill man mysa med en kanin är Rabbit Richie från Happy Horse helt oemotståndlig med sina långa, mjuka öron. Snälla draken från Bolibompa är också skön att krama när det är dags att sova middag.

1. Muminfigur 2. Rabbit Richie 3. Bolibompa

Listan på allt som barnen behöver ha på förskolan är lång. Visst går allt att köpa, men kolla också vad som släkt och vänners barn växt ur eller vad andra kan ta över från er. Klokt är också att skaffa sånt som går att växa i, som Geggamojas skalbyxa med så kallad ”extended size”. Viktigt också att tvätta rätt för att öka plaggens livslängd och för att minska dess klimatpåverkan.

Börja testa vår tjänst på bencha.se eller ladda ner vår app på Appstore och Google Play.