Earth day 22 april - Fokus på hållbar konsumtion

Earth Day firas över hela världen den 22 april varje år. Syftet är att uppmärksamma oss som bor på den här planeten på de miljöproblem vi har runt omkring och som dessvärre tycks växa sig allt större. Bencha® visar hur man skapar ett hållbart konsumerande när man handlar på nätet.

Earth day 22 april - Fokus på hållbar konsumtion

“Jordens dag” eller ”Earth Day”, som den oftast brukar kallas, firas över hela världen den 22 april varje år. Syftet är att uppmärksamma oss som bor på den här planeten på de miljöproblem vi har runt omkring och som dessvärre tycks växa sig allt större. Bencha® firar vårt kära klot genom att visa hur man skapar ett hållbart konsumerande när man handlar på nätet.

1. Tänk före...

Börja med att ta dig en funderare när den där ”villhöver”-känslan dyker upp… Kolla sedan igenom garderoben eller ditt hem. Behöver du verkligen ha nya kläder eller nya prylar, eller är det bara köplusten som styr? Hållbar konsumtion innebär (i alla fall helst…) att inte alltid köpa nytt, utan bara när det behövs. Tänk på det…

2. Så shoppar du hållbart

För att vi gemensamt ska kunna uppnå både en mer hållbar konsumtion och en bättre utveckling bör vi tänka om och ändra vårt shoppingbeteende. På Bencha hjälper vi dig att enkelt sortera på dina värderingar runt hållbarhet när du ska handla mode.

3. Handla second hand

Ett sätt att skona jordens resurser är att köpa mer kläder på second hand. Genom att satsa på begagnat skapar man stora vinster för både människa och miljö! Om du ändå vill handla nytt, så försök i så fall att inte göra det så ofta. Eller som det heter: “Hellre ett plagg med bra kvalitét som håller länge – än flera olika som inte har samma livslängd”.

Bencha tipsar!
1. Köp inte en ny plastpåse. Ta istället med dig en tygpåse när du handlar.
2. Sälj vidare dina kläder på second hand för att återskapa ett nytt liv i dem.
3. Visste du att alla sorters kläder och textilier kräver en hel del mängd vatten… Så hjälp till med att minska vattenförbrukningen genom att inte slösa vatten i onödan.

På bencha.se har du möjlighet att handla second hand där gamla kläder får ett nytt liv!

Läs inlägget “Släng inte kläder - 4 tips på hur du kan återvinna dina kläder” och glöm inte att ta med miljötänket! Vi hjälper varandra.

Testa vår tjänst på bencha.se eller ladda ner vår app på Appstore och Google Play.