Barntrender 2021 - 7 produkter för en enklare vardag

Barntrender 2021 - 7 produkter för en enklare vardag

Nytt eller second hand? Ekologiskt eller veganskt? För de minsta finns massor av olika produkter att välja bland. Somliga är gjorda för att underlätta vardagen, andra för att göra den lite skojigare. Som småbarnsförälder är det inte alltid lätt att orientera sig i denna djungel. Bencha hjälper dig att ta ut kompassriktningen för att enklare hitta rätt. Att handla second hand är till exempel smart, inte minst ur miljösynpunkt. Barn växer snabbt. En overall eller ett par nya stövlar blir lätt för små, och du kan göra ett bra fynd för en liten peng. Om du inte är förtjust i tanken att återanvända gammalt och hellre vill handla nytt, så kan vi även tipsa om några varumärken väl värda att spana in. Här är 7 produkter för en enklare vardag.

1. Det rätta för känslig barnhud

Små barn har känslig hud. Ibland räcker det med ett par timmar i pulkabacken och sedan in i husvärmen för att eksem och narig hud ska dyka upp. Temperaturväxlingen får huden att bli torr. Ansikte, öron och hals är extra utsatta. Då gäller det att välja produkter, gärna ekologiska, som är det mest skonsamma för våra minsta.

Hos Bencha kan du enkelt titta och jämföra i utbudet bland milda och vårdande produkter. Hudvårdsprodukter gjorda på ekologiskt innehåll får huden att må bra. Det svenska hudvårdsmärket Maria Åkerberg har exempelvis en tydlig ekologisk profil. Här har man tagit fram produkter gjorda på växtbaserade oljor. Även färdigpackade baby-kit med rengöring, olja, hudlotion, tvättlappar och kräm finns i sortimentet. Välj ekologiskt!

Hudvård för småbarn är viktigt.

2. Roliga bestick gör det lättare att äta själv

Att kunna äta själv är ett stort steg för en liten människa. Det frigör också lite tid för mamma och pappa som inte behöver sitta och mata. Roliga bestick eller en tallrik med en bekant sagofigur gör stunden vid matbordet ännu trevligare. Svenska Gense har tagit fram besticken ’’Animal friends’’ som består av en gaffel, en kniv, en sked och en skrapa i rostfritt stål. Även svenska varumärket Twistshake har roliga ätverktyg för barn i flera olika färger. I båda fallen är besticken utformade för att passa små händer samt har också det där lilla extra som får barnen att längta efter att äta.

Barn äter själv med roliga bestick.

3. Kläder för väder och den med miljötänk

Som småbarnsförälder gäller det att veta vilka produkter som är rätt för just ditt barn. Genom att handla miljövänligt tar man från start bort möjlig oro kring eventuella gifter eller andra farliga ämnen som kan förekomma i barnprodukter. Varumärket Mini Rodini erbjuder allt ifrån kläder till baby-accessoarer, mössor, strumpor, och vantar – allt ekologiskt. Mjuka gosiga bebisar ska såklart ha sköna, varma kläder som inte sitter åt. Svenska Newbie har tagit fram kläder för våra minsta där all bomull är 100% ekologisk. Här finns roliga plagg med mönster av lejon och tigrar samt mjuka ribbstickade bodies och pyjamasar med ribbstickade muddar. Små barn upptäcker världen genom att stoppa in saker i munnen. Då vill man som förälder veta att nappen eller leksakerna inte innehåller något skadligt. Svenska KokoBello satsar på både ekologiska och giftfria produkter. Här hittar du både kläder, leksaker, nappar och nappflaskor med naturgummi.

Veganska och mjuka barnkläder.

4. Veganska alternativ för de små

För den som föredrar produkter utan animaliska inslag finns det bra alternativ. Det svenska varumärket Baby Mocs är ett exempel på detta. Företaget startade 2018 och är först ut i Skandinavien med vegansk inriktning. Här finns skor i veganskt läder, färgglada mössor, hattar, halsdukar och annat – ja, till och med solglasögon!

Veganska mössor, kläder och strumpor.

5. Trevlig inredningsdetalj för den som vill veta mer

Vad vill du veta? Och vad är kanske livsviktigt att kunna? På Kunskapstavlan har man tagit fasta på en rad olika saker som kan vara bra att känna till, somligt lite lagom lättsamt – som vad djuren i ladugården heter eller namnet på alla bokstäverna i alfabetet. Andra tavlor lär ut saker till vuxna vilket faktiskt kan rädda liv – som hur man gör när någon satt i halsen och inte kan andas. Sammantaget är tavlorna en perfekt present till dopet eller födelsedagen, dessutom är de snyggt designade och passar perfekt till barnrummet. Möjlighet finns också att göra en önsketavla med innehåll man valt själv. Företaget samarbetar med Naturskyddsföreningen och Bröstcancerförbundet.

Tavlor för små barn.

6. Eftertraktad barnvagn med human baktanke

Det holländska varumärket Bugaboo satsar inte bara på design och exklusivitet. De garanterar också att deras barnvagnar är tillverkade av hållbart material samt att produktionen görs på både rättvisa och humana villkor. Utöver barnvagnarna erbjuder Bugaboo även en rad olika tillbehör som en praktiskt ståbräda för storebror eller storasyster, en varm och skön sittdyna i ull när det är vinter och kallt, ett behändigt inlägg till liggvagnen för nyfödda och mycket annat.

Barnvagnar som trendar nu.

7. Babysitter - en bra väg till lite egentid

Har du kommit på dig själv med att timme in och timme ut bära runt på din baby som inte vill ligga på den sköna filten på golvet? Att du hela tiden bara haft en hand att göra saker med? Att allt du tänkt göra helt plötsligt inte hanns med trots att du borde ha oändligt med tid? En babysitter med skönt gung och kanske någon rolig leksak på kan frigöra tid från en trött axel och även hjälpa dig att hinna ta en sväng med dammsugaren eller baka en god kaka.Urvalet är stort för den som vill köpa nytt. Svenska Babybjörn har erkänt bra kvalitet på sina grejor och säljer framför sin bärsele över hela världen. Annars kan man såklart börja med att kolla om någon i familjen, släkten eller vänkretsen har en som inte används längre, kanske också titta vad som finns second hand. Att återanvända är miljösmart. Hållbarhet är ett sätt att visa att man är rädd om vår planet.

Babysitter för både barnet och din skull.

Välj second hand för miljöns skull

Är du medveten om  att cirka 80 procent av all klimatpåverkan sker vid produktion av varor och tjänster? Väljer du att handla begagnat eller second hand, som det också kallas, bidrar du faktiskt till att skona vår miljö. Genom att strunta i att handla nytt och istället återanvända gammalt, så har du bidragit till att jorden sparat på sina resurser. Vem vet – du kanske till och med fyndar något som kanske blir trendigt igen! Hursomhelst. Dina barn uppskattar säkert vad de än får, men du kan klappa dig på axeln och veta att du gör en god gärning för jorden och därmed också för dina barns framtid.

Handla hållbart för ditt barn.

De alternativ vi visat här kommer alla på ett eller annat sätt, gynna både dig och ditt barn i vardagen. Den smidiga barnvagnen, den ribbstickade bodyn och den bekväma babysittern kan vara något som räcker för en bra vardag. Kika in våra alternativ och jämför de olika produkterna hos oss på Bencha, så får du hjälp på vägen, fram till det rätta valet. Vill du kolla på egen hand efter något begagnat? Spana in någon second hand. Då har du också gjort ett klimatsmart val.

Läs om alla årets trender inom kategorierna dam, herr och inredning!