Alla Hjärtans Dag - 4 tips att visa uppskattning på

Alla Hjärtans Dag - 4 tips att visa uppskattning på

Är du kär eller bara förälskad på håll? Den 14 februari har ända sedan 400-talet varit den dag på året då vi i handling ska avslöja våra känslor för den som får våra hjärtan att slå volter i bröstet. Numera överraskar vi vår kända (eller hemliga…) förälskelse med blommor och choklad, kanske en mysig middag med champagne eller så smsar vi goa hälsningar till älskade familjemedlemmar och vänner. På Alla Hjärtans Dag ska omvärlden dränkas i kärlek! Tids nog får vi kramas igen…

1. En söt surprise...

Är din partner en gottegris? Köp en ask med choklad av fin kvalitet eller varför inte en korg fylld med härligt kärleksgodis! Det kan vara helt rätt metod för att få förälskelsen att börja växa… Lagerhaus har många olika slags Alla Hjärtans Dag-godis, både med och utan socker. Det är bara att ge sig hän! Fyll korgen med hjärtan av både gelé och choklad, ett gäng hjärtformade klubbor och goda små kärlekspiller. Har du tur så kanske den önskade responsen blir den du hoppas på = massor med pussar!

2. Dags att prata blomsterspråk

Vill du skicka ett fint blombud till din vän eller en rosbukett till din partner? Visste du att antalet blommor i en bukett har ett särskilt budskap till den som får den? En enda – eller kanske till och med tio ­– kan spela roll för resultatet av uppvaktningen. Plussa på med lyxiga praliner eller en ask med geléhjärtan, så har du kommit en bra bit på väg mot lyckan. Och du - glöm inte bort att det är tanken som räknas - du bryr dig!

Detta säger buketten:

En blomma: ’’Du är mitt allt...’’.

Två blommor: ’’Låt oss resa bort tillsammans...’’.

Tre blommor: ’’När får jag träffa dig igen...?’’.

Fyra blommor: ’’Jag ser upp till dig och är dig tacksam...’’.

Fem blommor: ’’Jag gör vad som helst för dig...’’.

Sex blommor: ’’Jag tvivlar på ditt ord...’’.

Sju blommor: ’’Jag älskar dig...’’.

Åtta blommor: ’’Jag förblir dig trogen intill döden...’’.

Nio blommor: ’’Jag vill vara ensam med dig...’’.

Tio blommor: ’’Vill du gifta dig med mig...?’’.

3. Drick kaffe med kärleken

Blommor och choklad är alltid säkra kort. Fast en personlig present är ändå roligare att få – den har ju valts ut med extra omsorg. Tänk att ge något som påminner din partner om dig varenda dag vid frukosten eller kvällsteet! En kärleksmugg, kanske? ICA Foto hjälper dig att skapa din egen personliga mugg med valfritt foto, tryck eller namn. Du kan också designa din egen fotomugg på Smartphoto – varför inte med en bild på er båda! Det blir verkligen en fin och genomtänkt Alla Hjärtans Dag-present!

4. Kärleksmiddag med dans?

Pandemin gör att många av oss helst håller oss hemma. Samtidigt vill man såklart göra något speciellt för den man håller kär på Alla Hjärtans Dag. Varför inte bjuda på en kärleksmiddag på hemmaplan? Vill du inte själv stå vid spisen – kör med take away från favoritrestaurangen! Din insats blir att duka extra fint, tända ljusen, korka upp favoritvinet och knappa in bästa spellistan på Spotify. Sen är det bara att njuta och se vad kvällen levererar…

Kärleksmiddag

Sådär var till mans är vi kanske lite dåliga på att visa vår uppskattning för de människor vi har i våra liv – våra partners, vänner eller familjemedlemmar. Det behöver inte vara så storslaget. Säg det högt eller skriv en lapp, kanske ihop med gullig kärleksgåva. Det är ett fint sätt att tala om att de har en särskild plats i våra hjärtan.

Glad Alla Hjärtans Dag!