Släng inte kläder - 4 tips på hur du kan återvinna dina kläder

Är det dags att vårrensa i garderoben? På Bencha gillar vi hållbart konsumerande och tror på en livsstil där gammalt kan återbrukas. Glöm inte att ta med miljötänket när det är dags att skaffa nytt.

Släng inte dina kläder - återvinn kläder

Är det dags att vårrensa i garderoben? På Bencha gillar vi hållbart konsumerande och tror på en livsstil där gammalt kan återbrukas. Glöm inte att ta med miljötänket när det är dags att skaffa nytt. Lämna in dina gamla kläder till någon second hand eller gör något nytt av de du redan har. Vi hjälper varandra att tänka i nya banor efter att vi rensat!

1. Återanvänd begagnade kläder

I Sverige slängs över 7,5 kilo kläder per invånare och år. Det är hälften av alla nya kläder som konsumeras varje år. Är dina gamla kläder i fint skick? Ge bort, byt med andra eller lämna in på någon second hand-butik så kan de återanvändas av någon annan. Pre-loved clothes = sustainable living.

2. Lämna in kläder på H&M

Visste du att du kan lämna in dina avlagda plagg i en H&M butik? Där sorteras kläderna som återbruk, återanvändning eller återvinning. Du gör en insats för miljön och får en rabattkupong som tack!

3. Välj Sellpy och sälj dina begagnade textilier

Våren är här – nu vill vi ha nytt! Vill du ha lite återbäring på de kläder som tröttnat på kan du välja Sellpy som är en både miljösmart och effektiv second hand-variant. De plagg som inte säljs skickas nämligen vidare till återvinning eller skänks till välgörenhet. För din insats får du en slant att köpa något nytt för!

4. Återvinn kläder - sälj, ge bort eller donera

De plagg du inte vill ha kan faktiskt vara till stor hjälp för andra. Röda Korset och Stadsmissionen skickar kläder till fattiga och drabbade områden i både Afrika och Asien. Mycket går även att sälja på de lokala marknaderna!

Att konsumera kläder på ett mer hållbart sätt är ett fint sätt att ta ansvar för vår planet. Det du tröttnat på blir nytt för någon annan eller hjälper den som inget har. Du kan till och med får lite pengar som en slags återbäring för din insats.

Vill du prova att bencha? Testa vår beta-version på bencha.se eller ladda ner Bencha-appen i Google Play samt Appstore.