4 måste-ha-prylar för barn som sätter guldkant i vardagen

Varje dag ser du ditt barn utvecklas på ett eller annat sätt. Med tiden utvecklas deras finmotorik allt mer. De små börjar skapa sig en förståelse för hur leksaker ska hanteras genom att kasta boll och kladda på papper (i alla fall helst…) med tuschpennor.

4 måste-ha-prylar för barn som sätter guldkant i vardagen

Det här inlägget innehåller annonslänkar från följande annonsörer; Babyland, Babyshop, Baby V, Bonti, Jollyroom, Stor&Liten och Åhléns

Varje dag ser du ditt barn utvecklas på ett eller annat sätt. Med tiden utvecklas deras finmotorik allt mer. De små börjar skapa sig en förståelse för hur leksaker ska hanteras genom att kasta boll och kladda på papper (i alla fall helst…) med tuschpennor. Som förälder väljer du troligtvis att investera i sådant som både upplevs som roligt och lärorikt. Är det gosedjuret eller klossen med ett djurmotiv som ger mest glädje till ditt barn? Oavsett vilket, är det viktigt med en barndom full av lek!

1. En egen fåtölj i barnrummet är guld värd

När barnen lärt sig att klä sig, på egen hand, är en liten fåtölj en klok investering. I många barnfamiljer är mornarna en tid då alla i familjen kanske inte alltid är i samma fas. Ett sätt att undvika bråk med morgontrötta ungar är att redan kvällen före lägga fram de kläder barnen ska ha dagen därpå. Tänk bara vad härligt att ha en alldeles egen fåtölj att sätta sig i och fixa detta på egen hand utan mammas eller pappas hjälp. Kolla Blocket efter begagnade eller ta över en från en släkting eller vän som inte längre har någon användning för. Klä med nytt tyg, och fåtöljen är redo att börja tjänstgöra igen. Om du hellre vill skaffa nytt säljer Stor&Liten fina fåtöljer för små och lite större barn med klädsel i mjukt linne, bomull och polyester. Vi har benchat några förslag, spana in dessa nedan.

1.Turkos soffa 2.Teddy fåtölj 3.Beige soffa 4.Turkos fåtölj 5.Rosa fåtölj 6.Grå sammetssoffa

2. Vem vill inte vara Elsa eller Batman...?

Alla ungar älskar maskerader. Mormors eller farmors låda med gamla kläder är inget annat än en skattkista där bara den egna fantasin sätter gränser för vem man vill vara. Disneys filmer har också blivit en dörr in till fantasins magiska värld. Hur många önskelistor har inte författats av barn som vill ha samma kläder som Elsa har i Frozen, som Askungen, Musse Pigg, Batman eller någon annan av de älskade figurerna? Sök efter begagnat, eller skapa nya av kläder, som vänner och bekanta inte använder längre. Vill du hellre handla nytt? Kolla in vad vi benchat och ta reda på vilken som passar ditt barn!


1.Superman 2.Frost 3.Spiderman 4.Batman 5.Pippi

3. Gosedjuret och snutten - viktiga kompisar

För en nyfödd bebis kan en använd t-shirt med mammas lukt räcka för att John Blund kommer på besök och stannar kvar en stund längre. Några månader senare är det snuttefilten eller gosedjuret som står för en annan slags trygghet. Nallen eller snutten finns där när mamma eller pappa inte är alldeles i närheten. Med tiden impregneras den med olika viktiga lukter, vilket många föräldrar bittert erfarit, när de gjort misstaget att köra en lite väl kladdig och fläckig söndergosad trasa i tvätten... Varumärket Ekokul erbjuder ett flertal små kompisar av ekologisk bomull och ull att hålla nära, snusa på, gosa med och kanske till och med gnaga på... Skönt då att veta att kramdjuren är gjorda av material som är fullständigt fria från oönskade ämnen. Spana in följande mysdjur och hitta barnets favorit!

1.Rosa snuttefilt 2.Ljusblå kanin 3.Vit elefant 4.Grå snuttefilt 5.Beige björn 6.Beige snuttefilt

4. Fånga fokuset med Magformers

Vill du hitta ett sätt som både fångar ditt barns fokus och som dessutom engagerar dig själv? Bencha tipsar om en aktivitet som ni båda bokstavligen kommer att fastna för… Köp magnetplattor från Magformers och pyssla tillsammans! Det finns många olika varianter att välja bland. Det här är ett både lärorikt och underhållande alternativ som lätt får tiden att flyga iväg. Förutom att plattorna är roliga att leka med, fungerar de också som en snygg inredningsdetalj i barnrummet. Läs mer och hitta era favoriter!

1.Klassisk 14-pack 2.Byggsats 50-pack 3.Klassisk 8-pack 4.Byggsats polis 50-pack 5.Inspire 14-pack

En lekfull barndom är vad vi önskar åt alla barn. Skratt och glädje är viktiga inslag i tillvaron. Det räcker med ett par lärorika magnetplattor, roliga maskeradkläder och ett mysigt gosedjur så har du funnit den perfekta kombinationen! Lek med ditt barn och följ samtidigt med i utvecklingsfasen. Det är ingenting du vill gå miste om – vi lovar! Även om leksaker och gosedjur skall vara roliga, så ska man vara noga med vad de innehåller. Med ekologiska alternativ, så slipper man som förälder oroa sig för produkter som innehåller giftiga ämnen.

Vill du veta mer om olika produkter för barntrender? Läs vidare för ännu inspiration!