3 enkla trick som hjälper dig rensa garderoben

Behöver du en garderobsrensning? Eller har du svårt att hitta vad du ska ha på dig? Vi hjälper dig rensa i din garderob med 3 enkla trick.

så rensar du garderoben med våra tips. tips rensa garderoben

Behöver du en garderobsrensning? Har du oreda i garderoben? Eller har du svårt att hitta vad du ska ha på dig? Ibland kan en oreda i garderoben göra att vi står och funderar på dagens outfit lite allt för länge. Vi hjälper dig rensa i din garderob med 3 enkla trick. När du är klar kommer garderoben kännas som ny!

Tips 1: Lägg ut alla klädesplagg

Lägg alla plagg från garderoben på sängen/soffan/golvet. Då får du en bra överblick på hur mycket kläder du egentligen har.

Börja med att sortera upp alla dina plagg i olika kategorier. toppar för sig, byxor för sig, och så vidare. Gå igenom en kategori i taget. Det gör det lättare för dig att sortera bort de plagg som du inte längre behöver men gör det även enklare för dig att sortera in det snyggt i garderoben igen. En välsorterad och städad garderob ger så mycket mer inspiration!

När du väl har tömt garderoben, passa på att rengöra och torka av alla ytor. (Vilket händer alldeles för sällan). Så du har en städad och fräsch garderob att hänga tillbaka kläderna i.

Tips 2: Ha rätt inställning

Gå in med inställningen att du måste vara tuff mot dig själv. Ibland kan fantasin om att använda plagget vara bättre än verkligheten. Det kan vara en fin blus eller jeans, men de gör ingen nytta hängandes längst in i garderoben.

Ställ dig framför spegeln och håll varje plagg framför dig. Hur känns det? Är det ett plagg som ger dig lycka? Är det ett plagg du ofta använder? Är det ett basplagg som passar till allt? I så fall är plagget en keeper. De plagg som du bestämmer dig för att ha kvar ska du hänga in snyggt och prydligt i garderoben. Inget fusk.

Vilka klädesplagg är det då du ska välja bort? De som du inte känner dig glad av. De som inte längre passar eller är slitna. De som du aldrig använder längre.

De klädesplagg du väljer att inte längre ha kvar lägger du i 3 olika högar: Släng, sälj och skänk. Var även noggrann med hur du sedan väljer att slänga kläderna. Finns det någon återvinningsstation eller miljöstation nära dig? Läs våra tips på hur du återvinner dina kläder.

Tips 3:  Det ultimata garderobstestet

När du använt ett plagg hänger du tillbaka det längst fram i garderoben. Fortsätt med metoden i några månader och se sen vilka kläder som hamnat längst bak. Dessa är de kläder du faktiskt inte har använt på flera månader - en bra validering på att det faktiskt är dags att släppa taget om just det plagget nu.

Svårare än så var det inte att rensa ut din garderob. Upprepa proceduren varje säsong och du kommer inte känna dig stressad över din proppfulla garderob igen. Sälj, skänk bort eller återvinn de plaggen som du inte använder.

Nu är du redo för garderobsrensning. Va tuff i dina val, organisera snyggt och återvinn. You got this! 💚